Bezlaktózové mléko: je zdravější, pokud si vybereme takové, které je rostlinného původu
O bezlaktózovém mléku si lidé většinou myslí, že opravdu neobsahuje laktózu, přestože z něj mléčný cukr není odstraněn, pouze ho...
Určitě jste si už všimli, že existuje velké množství různých tabulek kyselých a zásaditých potravin, které si často odporují. Rozdíly jsou způsobeny zejména tím, že některé tabulky jsou sestaveny na základě kyselosti/zásaditosti potravin předtím, než je sníme, a jiné podle toho, jaký vliv mají na organismus po konzumaci. Při odkyselení je důležité rozeznat, jaký efekt má potravina na naše tělo po jejím snědení.
Zde je seznam zásadotvorných potravin, tedy těch, které v těle působí jako alkalizující:
Potraviny, které obsahují velké množství vápníku, hořčíku, draslíku, sodíku a železa tvoří minerální soli, které neutralizují kyseliny. Klíčky, zelenina a zelené trávy jsou nejvíce zásadotvorné.
Podívejte se i na tabulku kyselinotvorných potravin.